4 april: wereldzwerfdierendag


Wereldwijd leven er meer dan 600 miljoen honden en katten die dagdagelijks zwervend door het leven gaan. Ann en ik zagen met eigen ogen het leven van de straathonden in het stadje Sanski-Most. Velen van hen leven in de buurt van de vuilnisbelt, anderen zie je in het straatbeeld van het stadscentrum. Voor deze honden kunnen/willen wij onze ogen niet sluiten. Hieronder een aantal van onze doelen waarvoor we ons inzetten in Sanski Most.

Voeder-en drank plaatsen


Elke dag is het voor de honden een zoektocht naar eten en water.

Met plaatselijke vrijwilligers willen we samenwerken om hen daarvan te voorzien. Zo is er ook controle en hopen we ook kwetsbare , gewonde dieren te kunnen verzorgen. Foto's van onze ervaringen ter plaatse:sterilisatie projecten


Om in de toekomst verder dierenleed te vermijden willen we werken aan de basis: STERIEL MAKEN. Samen met het privé asiel 'Srce Za Sapu' te Sanski-Most proberen we sterilisatie projecten op te zetten.Eén van de zovele pups geboren zonder toekomst!

samenwerking met plaatselijke vrijwilligers


We proberen met het asiel 'Srce Za Sapu' en dierenvrienden ter plaatse gestructureerd de honden eten en drinken te geven. Ook gewonde dieren wordt de nodige medische verzorging gegeven.

Ona was een straathond en leefde op de plaatselijke vuilnisbelt.Ze werd verzorgd na een aanrijding. Ondertussen heeft ze een nieuwe thuis gevonden via adoptie!