Medische zorgen en medicatie

Deze oudere hond werd in een Bosnisch dorp achtergelaten door een oudere dame die owv gezondheidsredenen niet meer thuis kon wonen. Vol van teken en huidverwondingen. Tevens heeft hij bijna geen tanden meer en is er ook geen voeding voorzien. Een dierenarts uit het dorp werd gebeld en kwam voor verzorging . Tevens zal een buurvrouw hem verder eten geven en verzorgen. Een rescuester waarmee wij contact hebben zoekt naar een tijdelijke opvang plaats en hoopt op nog een eigen thuis voor deze lieverd. Ondertussen is er een opvangplaats voor hem in Oostenrijk.

Desty, een teefje van twee jaar, zou ingeslapen worden door haar eigenaars. Problemen met de baarmoeder, zware oogontstekingen en zeer angstig. Wij ondersteunden voor medicatie en verzorging. Een vrijwilliger ter plaatse neemt haar verder onder haar hoede en zal haar verder verzorgen.

Coki is een straathond die werd aangevallen. Ze verblijft bij een vrijwilliger ter plaatse en krijgt er de beste zorgen.

Deze straathond had een zware vorm van demodex. Dit is een ernstige huidaandoening. Met de aankoop van medicatie ( Bravecto) was er na enkele weken veel beterschap merkbaar.