Medische zorgen en medicatie

Deze oudere hond werd in een Bosnisch dorp achtergelaten door een oudere dame die owv gezondheidsredenen niet meer thuis kon wonen. Vol van teken en huidverwondingen. Tevens heeft hij bijna geen tanden meer en is er ook geen voeding voorzien. Een dierenarts uit het dorp werd gebeld en kwam voor verzorging . Tevens zal een buurvrouw hem verder eten geven en verzorgen. Een rescuester waarmee wij contact hebben zoekt naar een tijdelijke opvang plaats en hoopt op nog een eigen thuis voor deze lieverd. Ondertussen is er een opvangplaats voor hem in Oostenrijk.

Desty, een teefje van twee jaar, zou ingeslapen worden door haar eigenaars. Problemen met de baarmoeder, zware oogontstekingen en zeer angstig. Wij ondersteunden voor medicatie en verzorging. Een vrijwilliger ter plaatse neemt haar verder onder haar hoede en zal haar verder verzorgen.

Coki is een straathond die werd aangevallen. Ze verblijft bij een vrijwilliger ter plaatse en krijgt er de beste zorgen.

Deze straathond had een zware vorm van demodex. Dit is een ernstige huidaandoening. Met de aankoop van medicatie ( Bravecto) was er na enkele weken veel beterschap merkbaar.

Dit mannetje werd opgemerkt tijdens de voederronde regio vuilnisbelt. Hij had een kwetsuur aan de penis en men zag dat hij veel last en pijn had Onmiddelijk werd de dierenarts opgeroepen. Hij kreeg antibiotica en de nodige medische zorg. Terwijl hij onder narcose was werd hij ook gecastreerd. Het herstel verliep goed en hij is terug in zijn roedel. Wie wil steunen voor de castratie kan 50 euro storten op BE 18 9501 0746 9665 . U kiest dan ook de naam van dit lieve kereltje

Een straathond die Emira zag in de buurt waar ze woont. Emira merkte meteen dat hij huidproblemen had. We kochten medicatie zodat de genezing kan starten.Bedankt Emira om er altijd te zijn voor de 'niemands honden' . Velen sluiten hun ogen.....jij bent er steeds voor hen. Je verzorgt hen, geeft hen aandacht alsof het je eigen honden zijn!!

Een straathond die we zelf al meermaals zagen in het straatbeeld van het stadje. Zwaargewond aan het oog. Hij kreeg de nodige verzorging en antibiotica. Het leven voor straathonden is zwaar en gevaar schuilt achter elke hoek.....Voor velen stelt een hondenleven niks voor.....Hoe kun je als mens een ander levend wezen pijn doen ???? Veel beterschap lieve vriend . Bedankt aan Emira en dierenarts om dadelijk hulp te bieden.

Na verzorging en antibiotica.

Vorige week werd Charlie gewond gevonden door Emira. De dierenarts werd meteen gecontacteerd en Charlie kreeg de nodige medische zorg . De castratie was complex owv de wonde aan het scrotum en er was hevige bloeding. Gelukkig is alles goed gekomen en herstelde Charlie. Castreren en steriliseren is helpen aan de basis en vele levens redden!!!


We kregen een noodoproep betreft een zwerfkatje dat aangereden was. Een zwerfkatje is een 'niemands katje 'Maar, ook zwerfkatjes hebben recht op medische hulp !!Met onze vzw besloten wij direct om het katje naar de dierenartste brengen . De diagnose was ernstig. Enkel een pootamputatie was een optie. Uit onderzoek bleek dat er eerder ook al een breuk was ....dit katje moet al veel pijn geleden hebben. Dierenarts J Laleman opereerde met succes. Het katje 'Amor ', zo noemden we hem, is goed aan het herstellen en verblijft bij lieve dierenvrienden.