Medische zorgen en medicatie

Deze oudere hond werd in een Bosnisch dorp achtergelaten door een oudere dame die owv gezondheidsredenen niet meer thuis kon wonen. Vol van teken en huidverwondingen. Tevens heeft hij bijna geen tanden meer en is er ook geen voeding voorzien. Een dierenarts uit het dorp werd gebeld en kwam voor verzorging . Tevens zal een buurvrouw hem verder eten geven en verzorgen. Een rescuester waarmee wij contact hebben zoekt naar een tijdelijke opvang plaats en hoopt op nog een eigen thuis voor deze lieverd. Ondertussen is er een opvangplaats voor hem in Oostenrijk.

Desty, een teefje van twee jaar, zou ingeslapen worden door haar eigenaars. Problemen met de baarmoeder, zware oogontstekingen en zeer angstig. Wij ondersteunden voor medicatie en verzorging. Een vrijwilliger ter plaatse neemt haar verder onder haar hoede en zal haar verder verzorgen.

Coki is een straathond die werd aangevallen. Ze verblijft bij een vrijwilliger ter plaatse en krijgt er de beste zorgen.

Deze straathond had een zware vorm van demodex. Dit is een ernstige huidaandoening. Met de aankoop van medicatie ( Bravecto) was er na enkele weken veel beterschap merkbaar.

Update: in Oktober werd Ray ernstig ziek. Diagnose: tumoren met uitzaaiingen. In samenspraak met gespecialiseerde dierenarts werd nog alle mogelijke medische behandelingen geprobeerd. Dit mocht echter niet baten. Ray in alle rust en sereniteit uit zijn lijden verlost. Hij kreeg van ons zijn laatste rustplaats.Dit mannetje werd opgemerkt tijdens de voederronde regio vuilnisbelt. Hij had een kwetsuur aan de penis en men zag dat hij veel last en pijn had Onmiddelijk werd de dierenarts opgeroepen. Hij kreeg antibiotica en de nodige medische zorg. Terwijl hij onder narcose was werd hij ook gecastreerd. Het herstel verliep goed en hij is terug in zijn roedel.

Een straathond die Emira zag in de buurt waar ze woont. Emira merkte meteen dat hij huidproblemen had. We kochten medicatie zodat de genezing kan starten.Bedankt Emira om er altijd te zijn voor de 'niemands honden' . Velen sluiten hun ogen.....jij bent er steeds voor hen. Je verzorgt hen, geeft hen aandacht alsof het je eigen honden zijn!!

Een straathond die we zelf al meermaals zagen in het straatbeeld van het stadje. Zwaargewond aan het oog. Hij kreeg de nodige verzorging en antibiotica. Het leven voor straathonden is zwaar en gevaar schuilt achter elke hoek.....Voor velen stelt een hondenleven niks voor.....Hoe kun je als mens een ander levend wezen pijn doen ???? Veel beterschap lieve vriend . Bedankt aan Emira en dierenarts om dadelijk hulp te bieden.

Na verzorging en antibiotica.

Vorige week werd Charlie gewond gevonden door Emira. De dierenarts werd meteen gecontacteerd en Charlie kreeg de nodige medische zorg . De castratie was complex owv de wonde aan het scrotum en er was hevige bloeding. Gelukkig is alles goed gekomen en herstelde Charlie. Castreren en steriliseren is helpen aan de basis en vele levens redden!!!


Ondersteuning MEDISCHE ZORG


Emira merkte deze straathond op in de buurt waar ze werkt. Zij had meerdere wonden en kon moeilijk lopen.
De dierenarts kwam ter plaatse om de wonden te verzorgen en er werd antibiotica en pijnstilling gegeven. Na enkele dagen van liefdevolle verzorging door Emira en recuperatie is ze terug hersteld.
Ook STRAATHONDEN hebben RECHT op MEDISCHE HULP.

Medische zorg : Dona


Dona is een straathond die Emira en Ismet al jaren kennen en verzorgen. Uit bloedonderzoek werd de dagnose  leptospirose vastgesteld. Bij de dierenarts Bojan werd een bloedtransfusie gedaan, gegeven door Desty ( andere hond). Dona krijgt dagelijks therapie. Het herstel verloopt zeer moeizaam, Dona heeft weinig eetlust en is veel krachten verloren.


UPDATE december:  Dona wordt stilaan weer de oude. De eetlust neemt toe en is 5 kg bijgekomen in gewicht. Ze geniet weer van haar dagelijkse wandelingen met Emira. ZIe foto.

MEDISCHE ZORG: MEDICATIE voor deze vriend die leeft in de 1e roedel regio vuilnisbelt. Hij heeft huidproblemen . Bedankt Ismet om tijdens je voederronde ook de medicatie te geven. Ook STRAATHONDEN hebben RECHT op MEDISCHE HULP !

Medische zorg voor Lanta


Lanta werd een aantal maanden geleden gesteriliseerd en leeft op een vaste plaats in een roedel in het stadje. Sinds een paar dagen zag Emira haar niet meer. Emira ging op zoek , sprak mensen aan in de hoop om haar terug te vinden. Vandaag kwam er nieuws ! Lanta was gezien. Emira ging haar meteen halen en zag dat ze moeilijk kon stappen en pijn had. Enver werd opgebeld en kwam ter plaatse. Volgens het eerste onderzoek zouden er geen breuken zijn, dat is positief. De eerste zorgen en pijnstilling werden toegediend. Morgen komt de dierenarts terug. Bedankt Emira om lanta onder jou hoede te nemen; Bedankt Enver dat we steeds op jou kunnen rekenen.


UPDATE: ondertussen leeft Lanta weer in haar roedel.

We kregen een noodoproep betreft een zwerfkatje dat aangereden was. Een zwerfkatje is een 'niemands katje 'Maar, ook zwerfkatjes hebben recht op medische hulp !!Met onze vzw besloten wij direct om het katje naar de dierenartste brengen . De diagnose was ernstig. Enkel een pootamputatie was een optie. Uit onderzoek bleek dat er eerder ook al een breuk was ....dit katje moet al veel pijn geleden hebben. Dierenarts J Laleman opereerde met succes. Het katje 'Amor ', zo noemden we hem, is goed aan het herstellen en verblijft bij lieve dierenvrienden.

Medische zorg: Floris

Floris ons zorgen vriendje heeft HULP nodig


Floris is een straathondje. Op 16 maart werd hij, zwaar gewond, gevonden tijdens de voederronde. Diagnose: Kwetsuur aan het carpale gewricht van de voorpoot waarbij ook de ligamenten en het zachte weefsel geschonden zijn.


De wonde was ernstig geïnfecteerd en werd dagelijks verzorgd. Op 29 april werd hij geopereerd. Sinds 16 maart verblijft ons maatje dag en nacht bij de dierenarts Bojan Lukac.


UPDATE: Floris werd met succes geopereerd en herstelde goed. Eind mei was het eindelijk zo ver. Floris kon de praktijk verlaten. De zoektocht naar een geschikte opvangplaats was zeer moeilijk. Uiteindelijk is het dankzij teamwork gelukt. Met dank aan de opvangfamilie in Bosnië om Floris de beste zorgen te geven.


Op 6 augustus 2023 bezochten we Floris.


In september werd opgemerkt dat Floris mankte en pijn had. Na onderzoek en röntgenfoto's was duidelijk dat er een infectie was. De plaat in de poot moest weggenomen worden.Die operatie verlipe goed en Floris kon terug herstellen.


Ondertussen ( november 2023) kan Floris steunen op zijn poot en behoorlijk stappen. Floris is nog angstig ten aanzien van voor hem vreemde personen. Echter met de andere honden in de opvang begint hij steeds meer te spelen. Floris heeft er op zowel fysiek als mentaal vlak een lange weg op zitten. We zijn blij dat het stap per stap de goede richting uitgaat met Floris.

Voor onze vzw is zo'n medische ingreep een zeer hoog kostenplaatje. De 1e dierenarts rekening is al 1400 euro. We weten dat de kosten zullen oplopen tot 2000 euro en meer. Daarom DURVEN we te VRAGEN en starten we voor Floris een speciale financiële STEUN actie: een hart voor Floris. !!!We hopen om vele dierenvrienden te bereiken, want SAMEN kunnen we het verschil maken!


Sinds eind mei verblijft Floris in een kleinschalig pension. Dit kost 75 euro per maand, voeding inclusief. Alle steun hiervoor is welkom.

Amy

We kregen een NOODOPROEP-HULPVRAAG voor een hond die we Amy noemden. Ze is zeer oud en leefde blijkbaar al enkele maanden op straat. In een dorp waar geen rescue organisaties actief zijn, enkel iemand die af en toe voedert als hij in de buurt is. Een plaats op meer dan 250 km van het gebied waar wij in Bosnië actief zijn. Voor ons een hele onderneming om de reddings actie op poten te zetten. Maar, door de handen in elkaar te slaan met een aantal plaatselijke vrijwilligers waren we al één stap verder. Ze werd in veiligheid gebracht. Daarna werd ze ook onderzocht bij de dierenarts. Het goeie nieuws was dat het grote gezwel geen tumor was. De diagnose na radiografie en bloedtesten was een oude hernia waardoor de darmen naar beneden gezakt waren. Tevens had ze een luchtwegeninfectie.

 

Een paar dagen later was er  terug een controle bij de dierenarts omdat het hoesten niet verbeterde. De longen en ook het hart zijn in slechte conditie. Er werd nieuwe medicatie gegeven met als doel dat de hoest meer onder controle komt. Naast de oude hernia met als gevolg een verzakking van de darmen heeft Amy dus een algemene zwakke gezondheids toestand.Het belangrijkste voor Amy is dat ze pijn vrij is en comfort heeft. En, momenteel heeft ze geen pijn . Ze eet en drinkt goed en heeft een enorme wil om te leven. Voor het eerst in haar leven kan ze ook genieten van aandacht en knuffels.Bedankt aan de opvang mama te Bosnië voor de goede zorgen en jou liefde voor Amy.


UPDATE: Het hoesten is , met de medicatie , meer onder controle. Ze krijgt tevens een voedings supplement in de vorm van een siroop. Nl 'Anima Strath'.Dit is volledig op natuurlijke basis. Dit om haar weerstand en vitaliteit te verhogen. Vandaag genoot ze van het herfst zonnetje ( zie foto).Alle steun voor opvang ( 75 euro per maand) en siroop, medicatie en dieren arts kosten zijn welkom.

Een bijdrage voor Amy kan op BE18 9501 0746 9665 vermelding:  Amy


Dierenhulp is teamwork.