Sterilisatieproject Sanski-Most te Bosnië 2021

Samen met de Duitse organisatie DHKR Deutsche Hunde- und Katzenrettung organiseren wij een sterilisatie project te Sanski-Most Bosnië.

Steriel maken is de enige manier om de populatie straat-zwerfhonden te minimaliseren en meer dierenleed in de toekomst te voorkomen. Elke dag opnieuw krijgen we van vrijwilligers ter plaatse noodoproepen van mama's met pups Daarom is steriel maken zo belangrijk.

Een sterilisatie kost 50 euro . Ons doel is om 40 teefjes steriel te maken. Help ons helpen !


Bedankt voor uw steun!

DAG 1


Onze eerste dag in Sanski- Most ifv ons sterilisatie project . Deze voormiddag reden we naar de vuilnisbelt om te voederen en water te geven. Zeer schrijnende toestanden Tevens werden de eerste indrukken op film vastgelegd. Zeer veel pups....helaas zonder toekomst. Deze namiddag met Enver ,de dierenarts , gaan overleggen hoe we structureel kunnen samenwerken. Daarna , samen met Enver de situatie gaan bekijken om morgen op een rustige manier honden te kunnen uitvangen.

DAG 2


Dag 2 te Sanski-Most ifv ons sterilisatie project en hulp voor de straathonden.

Deze voormiddag werden 2 honden die Djenci voedert uitgevangen om steriel te maken, tevens kochten we voeding. Op de vuilnisbelt werd 1 teefje uitgevangen om steriel te maken, tevens zal de oogwonde verzorgd worden. Een gedumpte pup ,zonder moeder , die volgens de dierenarts ,zonder hulp, weinig of geen overlevingskansen had namen we mee en laten we onderzoeken en verzorgen.

Een drukke, emotionele dag......

DAG 3


Dag 3 te Sanski-Most ifv ons sterilisatie project en hulp voor de straathonden.

Deze voormiddag hadden we afspraak bij de dierenarts ivm up date van sterilisatie van de boerderijhond. We bespraken ook de verdere opvangmogelijkheden en toekomst plannen . In de namiddag bezochten we de privé opvang Srce za sapu . We zagen er zeer veel toffe honden die we kunnen kenbaar maken voor adoptie. Daarna terug dierenarts afspraak voor de kleine pup die we gisteren gered hebben van de vuilnisbelt. Hydratatie en medicatie werd toegediend. Vanavond werd ook een door ons eerder opgemerkte straathond binnengebracht om steriel te maken. Ook voor deze lieverd bekijken we opvangmogelijkheden.

Dag 4


Dag 4 te Sanski-Most ifv ons sterilisatie project en hulp aan de straathonden.

Deze voormiddag werden 2 gesteriliseerde pups terug vrij gelaten in de buurt van het appartements gebouw waar ze ook gevoederd worden door Djenci. Op dezelfde plaats werden 2 andere pups meegenomen om steriel te maken.

In de kijker: Meneer Ismet , de engel van de niemandshonden op de vuinisbelt

Elke dag is hij trouw op post om de vuilnisbelt honden op 3 verschillende locaties te voederen en water te geven. Tevens is hij hun grote vriend en toeverlaat en staan ze trouw op post hem op te wachten.

Diep respect en bewondering voor zijn dagelijkse inzet. Ook dank aan zijn dochter Emira Kocan voor haar onvoorwaardelijke dierenliefde

Samen met Emira een moederhond met pups bezocht die gered werden uit het bos door echte dierenvrienden. Uit dank laten wij die moeder hond ook steriliseren.

Op bezoek bij een kranige 80 jarige die zich ontfermt over een 7 tal zwerfhonden rond haar huis. De 3 teefjes daar maken wij ook steriel.

Dit alles is mogelijk door het teamwork met de Duitse organisatie DHKR Deutsche Hunde- und Katzenrettung en Enisa.

lieve dierenvrienden voor jullie steun.

DAG 5


Dag 5 te Sanski-Most ifv ons sterilisatie project en hulp aan de straathonden

Vandaag terug , samen met Ismet en Emira, de honden die leven op de vuilnisbelt gevoederd en verzorging gegeven. Helaas terug nieuwe pups gezien

Daarom is steriel maken zo belangrijk.

Deze namiddag werden de 2 steriele honden die leven in de buurt van een appartementsgebouw terug geplaatst.

Tevens het steriele teefje terug thuis gebracht bij de zeer lieve kranige oude dame.Dag 6


Dag 6 ifv ons sterilisatie project en hulp aan de straathonden in Sanski-Most

Deze voormiddag een steriel gemaakt teefje bezocht die nog aan het herstellen is bij de dierenarts. Normaal worden de gesteriliseerde honden terug uitgezet op de plaats van uitvang. Maar, helaas is dit bij deze hond niet mogelijk We zoeken naar de best mogelijke opvang plaats.

Omdat we ook willen inzetten op sensibilisering en het zoeken naar de beste leefomstandigheden voor de honden hier zijn we op bezoek geweest bij Bosnische gezinnen.

De omgang met hun hond is duidelijk nog op bepaalde vlakken verschillend met onze visie. Kettinghonden, onvoldoende bescherming tegen bepaalde weersomstandigheden, slechte voeding , tegenkanting rond steriel maken.

Het werken aan deze punten via educatieve projecten proberen we met onze vzw verder uit te werken .

DAG 7


Dag 7 te Sanski-Most ifv ons sterilisatie project en hulp aan de straathonden. Run free

Ook al was je een niemandshond en had je geen thuis, je werd liefdevol verzorgd door Djenci. Wij leerden je deze week kennen, je was zwaar ziek en hebben vandaag, in overleg met de dierenarts en Djenci, afscheid van je genomen. Lieve vriend voor altijd in ons hart.

DAG 7


Dag 7 ifv ons sterilisatie project en hulp aan de straathonden te Sanski-Most

Deze voormiddag medische hulp aan een straathond , gelukkig werd het probleem opgelost. Deze namiddag bezoek aan de opvang Srce za sapu .Leuk weerzien met Eni en de dogs .

DAG 8


Dag 8 te Sanski-Most ifv ons sterilisatie project en hulp aan de straathonden.

Vanmorgen was er een oproep van een mevrouw in het stadje. We haalden een teefje op om steriel te maken. We bezochten tevens een steriel gemaakt teefje die nog in opvang verblijft bij de dierenarts. Daarna terug op bezoek bij Srce za sapu . Helaas , droevig nieuws van de pup die we vorige week van de vuilnisbelt haalden Onze kleine vriend heeft het niet gehaald. Dit is de harde , trieste realiteit van zovelen Steriel maken is de basis om meer dierenleed te voorkomen !Dag 9


Dag 9 te Sanski-Most ifv ons sterilisatie project en hulp aan de straathonden.

Vandaag gaven we anti- parasieten tabletten aan de honden die leven in de omgeving van de vuilnisbelt. Tevens werd een teefje uitgevangen om steriel te maken , we noemen haar ' big mama' Helaas werden we terug geconfronteerd met de trieste realiteit: een pup, eenzaam gestorven Ook dit hondje hebben we een waardig afscheid gegeven. We kunnen het niet genoeg herhalen.....Dit leed kunnen we enkel voorkomen door sterilisaties.

Dank aan Ismet, Emira en onze fantastische dierenarts Enver. Op elk moment kunnen we op hem rekenen. Dank aan allen die ons steunen .

DAG 10


Dag 10 te Sanski-Most ifv ons sterilisatie project en hulp aan de straathonden

Deze voormiddag hebben we een steriel teefje teruggeplaatst, ze kreeg de naam Jirka. Tevens werden 2 teefjes uitgevangen om steriel te maken, eentje op de vuilnisbelt en eentje in het stadje. We deden terug de voeder en verzorgingsronde op de vuilnisbelt.

Elke dag opnieuw zien we helaas nieuwe snoetjes Achtergelaten, aan hun lot overgelaten.... bange honden maar ook zeer veel sociale en aanhankelijke honden. Ze genieten zo van een knuffel en onze aandacht.

Hun blik vergeten we nooit meer ......